Η Σουηδία καλεί τον Ρώσο πρέσβη μετά τις δηλώσεις περί «αντιποίνων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Σουηδία καλεί τον Ρώσο πρέσβη μετά τις δηλώσεις περί «αντιποίνων»
«Μόνο η Σουηδία αποφασίζει για την πολιτική της για την εθνική ασφάλεια, κανείς άλλος», πρόσθεσε.

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα ότι καλεί τον Ρώσο πρεσβευτή στην Στοκχόλμη μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες διαμηνύει ότι η χώρα και η Φινλανδία θα αποτελέσουν, όταν γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, «θεμιτούς στόχους» για «αντίποινα της Μόσχας», συμπεριλαμβανομένων «μέτρων στρατιωτικής φύσης».

«Ο υπουργός Εξωτερικών θα καλέσει τον Ρώσο πρεσβευτή για να αποκηρύξει με σαφήνεια αυτή την προφανή απόπειρα επιρροής», ανέφερε ο επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας Τομπίας Μπίλστρομ σε γραπτή δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μόνο η Σουηδία αποφασίζει για την πολιτική της για την εθνική ασφάλεια, κανείς άλλος», πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Μετά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας» στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, «το συνολικό μήκος των συνόρων της Ρωσίας με το NATO σχεδόν θα διπλασιαστεί», τόνισε ο πρεσβευτής Βίκτορ Ταταρίντσεφ σε μακροσκελές κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στη Σουηδία. «Αν νομίζει ακόμη κανείς πως αυτό θα βελτιώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την ασφάλεια της Ευρώπης, να είστε βέβαιοι ότι τα νέα μέλη της εχθρικής συμμαχίας θα γίνουν θεμιτοί στόχοι των ρωσικών μέτρων αντιποίνων, συμπεριλαμβανομένων μέτρων στρατιωτικής φύσης», ξεκαθάρισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EY και Microsoft βοηθούν τις επιχειρήσεις στην επίτευξη των κλιματικών στόχων για μηδενικό καθαρό αποτύπωμα άνθρακα

Ένα νέο πτυσσόμενο ηλεκτρικό σκούτερ έρχεται να χωρέσει στο πορτμπαγκάζ σας

Goldman Sachs: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να «κλέψει» 300 εκατ. θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider