Συνάντηση Μητσοτάκη με Λιβανό: Συζήτησαν για την ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Μητσοτάκη με Λιβανό: Συζήτησαν για την ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Συνάντηση με τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ πραγματοποίησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, βουλευτή της ΝΔ Σπήλιο Λιβανό.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Λιβανός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τον ετήσιο προγραμματισμό της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, για τα ζητήματα της ατζέντας που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή και για τις συζητήσεις για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Ο πρωθυπουργός, σήμερα, βρέθηκε επίσης στην Τανάγρα, για την τελετή εγκαινίων του νέου τεχνικού κέντρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Από εκεί, απέστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, τονίζοντας ότι «στο πεδίο των ανοιχτών απειλών απαντάμε με αποφασιστική ετοιμότητα στην όποια μεγαλόστομη επιθετικότητα» επεσήμανε και συνέχισε: «Όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα».

«Με τα νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και την αναβάθμιση των F-16, αλλά και τη μοίρα F-35 αργότερα, οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ» τόνισε ακόμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη προς Τουρκία: Μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα

Η Φινλανδία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί χωρίς τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ

gazzetta
gazzetta reader insider insider