Ερντογάν για Συρία: Αυτό είναι μόνο η αρχή – Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν για Συρία: Αυτό είναι μόνο η αρχή – Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ
Συνεχίζονται οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στο Κομπάνι.

Η Τουρκία είναι «πιο αποφασισμένη από ποτέ» να προστατεύσει τα σύνορά της με τη Συρία από τους Κούρδους μαχητές, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η επιχείρησή μας με τα αεροπλάνα, τα κανόνια και τα drones μας δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Η αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε όλα τα νότια σύνορά μας (…) με μια ζώνη ασφαλείας είναι πιο ισχυρή σήμερα από ποτέ», είπε σε μια ομιλία προς τους βουλευτές του κόμματός του, ΑΚ, στην Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θα συνεχίσουμε τις αεροπορικές επιχειρήσεις μας χωρίς διακοπή και θα μπούμε στο έδαφος των τρομοκρατών τη στιγμή που θα μας φανεί κατάλληλη» πρόσθεσε.

Η Τουρκία εξαπέλυσε την Κυριακή την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος», μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στη βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία, τις οποίες ακολούθησαν πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Σχεδόν 500 στόχοι έχουν πληγεί από την πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία από την Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«471 στόχοι έχουν πληγεί και 254 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής» στο πλαίσιο της επιχείρησης εναντίον θέσεων Κούρδων μαχητών, εξήγησε ο Ακάρ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: «Παράθυρο» για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών

Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 5,9 βαθμών - Πολλοί τραυματίες

Τουρκία: Νέοι βομβαρδισμοί στη βόρεια Συρία, «σύντομα» χερσαία επιχείρηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider