Ερντογάν και Πούτιν στέλνουν δωρεάν ρωσικά σιτηρά στις χώρες της Αφρικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν και Πούτιν στέλνουν δωρεάν ρωσικά σιτηρά στις χώρες της Αφρικής
Καθώς η Τουρκία μεσολάβησε την Τετάρτη για επιστροφή της Ρωσίας στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογος του, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατέληξαν σε συμφωνία για τη δωρεάν αποστολή ρωσικών σιτηρών σε φτωχές χώρες της Αφρικής μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Μιλώντας σε επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε πως «σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μου είπε "ας στείλουμε αυτά τα σιτηρά σε χώρες όπως το Τζιμπουτί, η Σομαλία και το Σουδάν δωρεάν" και εγώ συμφώνησα».

Η κίνηση έρχεται καθώς η Τουρκία μεσολάβησε την Τετάρτη για επιστροφή της Ρωσίας στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η Ρωσία είχε αποχωρήσει το περασμένο Σάββατο από τη συμφωνία, μετά από τις επιθέσεις σε πλοία του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη, με το Κρεμλίνο να κατηγορεί για «τρομοκρατική επίθεση» την πλευρά των Ουκρανών.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Πούτιν είχε δηλώσει πως ακόμα και εάν η Ρωσία αποσυρθεί εκ νέου από τη συμφωνία, θα παρέχει δωρεάν ποσότητες σιτηρών στις «φτωχότερες χώρες του κόσμου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία διεξάγει ιερό πόλεμο κατά του Σατανά

Κυρώσεις: «Σταθερό» το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο από τις ΗΠΑ και τους G7

Ρωσία: Δοκιμή του νέου πυρηνικού υποβρυχίου Τζενεραλίσιμους Σουβόροβ

gazzetta
gazzetta reader insider insider