Μπάιντεν: Στα ύψη οι τιμές - Πρώτη μου προτεραιότητα η μάχη κατά του πληθωρισμού

Newsroom
Μοιράσου το
Μπάιντεν: Στα ύψη οι τιμές - Πρώτη μου προτεραιότητα η μάχη κατά του πληθωρισμού
Επανέλαβε τη δέσμευσή του να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν σχολιάζοντας τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, επεσήμανε πως υπήρξε μικρή πρόοδος στη μάχη κατά των υψηλών τιμών, αλλά χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επανέλαβε πως η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι η κορυφαία προτεραιότητά του, αφού πέρασε μεγάλο μέρος των τελευταίων δύο ετών προσπαθώντας να περιορίσει τις αυξήσεις των τιμών που προκλήθηκαν αφενός από τα lockdown λόγω της COVID-19 και αφετέρου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Οι τιμές εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές. Η καταπολέμηση του παγκόσμιου πληθωρισμού που επηρεάζει τις χώρες σε όλο τον κόσμο και τις οικογένειες εδώ στην πατρίδα είναι η κορυφαία προτεραιότητά μου» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στο 8,2% για τον Σεπτέμβριο, έναντι 8,3% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 8,1%.

Εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός CPI επιταχύνθηκε 0,6% έναντι της εκτίμησης του Dow Jones για αύξηση 0,4%. Ο δομικός πληθωρισμός είναι αυξημένος κατά 6,6% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε ρεκόρ από τον Αύγουστο οι αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας - Αυξάνονται οι παροχές κοινωνικής ασφάλισης

Απώλειες και προσπάθεια για άμυνες στο Χρηματιστήριο μετά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Αποζημίωση σχεδόν $1 δισ. στις οικογένειες των θυμάτων του Σάντι Χουκ από Άλεξ Τζόουνς του Infowars

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider