Βρετανία: Η Λιζ Τρας κατά των μέτρων περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Η Λιζ Τρας κατά των μέτρων περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης
«Οι υψηλότερες τιμές ενέργειας αξίζουν το κόστος που υψώνουμε έναντι της Ρωσίας» ανέφερε η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός

Οι υψηλότερες τιμές ενέργειας που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες της Βρετανίας αξίζουν για το ανάστημα που υψώνει η χώρα έναντι της Ρωσίας, ανέφερε η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας.

Σε συνέντευξη της στο Sky News, η επικεφαλής των συντηρητικών Τόρις δήλωσε πως τάσσεται υπέρ των μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης, αλλά πρόσθεσε πως δεν ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν λιγότερη ενέργεια τον χειμώνα, όπως κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, π.χ. η Γερμανία.

Μιλώντας από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΑ, η Τρας τόνισε πως το Λονδίνο δεν έχει σχέδιο για παροχή ενέργειας με δελτίο.

Παράλληλα, η πρωθυπουργός υπογράμμιζε πως «δεν μπορούμε να θέσουμε εν κινδύνω την ασφάλεια μας με αντάλλαγμα τη φθηνότερη ενέργεια. Αυτό είναι ένα λάθος που έκαναν όλες οι χώρες της Δύσης. Έγιναν πολύ ευάλωτες απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα, όχι μόνο για τις προμήθειες ενέργειας, αλλά και για κρίσιμα μεταλλεύματα και άλλα προϊόντα» συμπλήρωσε η Τρας, σύμφωνα με το news.sky.com

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Financial Times: Ενίσχυση 2,3 δισ. δολαρίων ετοιμάζει η Βρετανία για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider