Ερντογάν: Στρατηγικοί εταίροι ΗΠΑ-Τουρκία, δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούν να επιλύσουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Στρατηγικοί εταίροι ΗΠΑ-Τουρκία, δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούν να επιλύσουν
«Αν και έχουμε διαφορές σε κάποια ζητήματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια σε πολλά περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα τηρούμε παρόμοιες στάσεις» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν μπορούν να επιλύσουν ΗΠΑ και Τουρκία έστειλε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε ότι οι δύο χώρες λειτουργούν ως δυο στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι επί 70 χρόνια.

«Εμείς είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι από τα πρώτα σημαντικά μέλη του ΝΑΤΟ. Και σε επίπεδα χρηματικής συμβολής όπως και αντίστοιχα ενισχύουμε με τον στρατός ξηράς μας. Είμαστε από τις 5 μεγαλύτερες χώρες. Άρα πρέπει να γίνει αντιληπτή η θέση της Τουρκίας να γίνει κατανοητή και οι αποφάσεις και τα βήματα πρέπει να λαμβάνονται με αυτά τα δεδομένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. Συνέχισε, προσθέτοντας πως «αν και έχουμε διαφορές [ΗΠΑ και Τουρκία] σε κάποια ζητήματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια σε πολλά περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα τηρούμε παρόμοιες στάσεις.To επόμενο διάστημα τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ ελπίζουμε να επιλύσουμε τα μεταξύ μας προβληματα την ώρα που αναπτύσσουμε τη συνεργασία μας στα πλαίσια του κοινού συμφέροντος».

Υπενθύμισε παράλληλα ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματα της, λέγοντας πως «σε Μαύρη Θάλασσα, Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο υπάρχει μια Τουρκία που έχει ισχυρό στρατό , ισχυρή διπλωματία και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της». Τέλος αναφερόμενος στο μεταναστευτικό δήλωσε πως: «δεν είμαστε μια χώρα που πνίγουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Αντιθέτως η Τουρκία είναι αυτή που κάνει διασώσεις και τους προστατεύει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα για δηλώσεις Μπάιντεν: «Κατάφωρη παραβίαση» των διπλωματικών δεσμεύσεων της Ουάσινγκτον

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε εισβολή της Κίνας - Η πανδημία έχει τελειώσει

Μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών UAV πάνω από την Κίναρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider