Ερντογάν κατά Ελλάδας: Χώρες που είναι δήθεν σύμμαχοί μας, τηρούν εχθρική στάση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν κατά Ελλάδας: Χώρες που είναι δήθεν σύμμαχοί μας, τηρούν εχθρική στάση
Αναφέρθηκε επίσης και στην «αυξανόμενη ισχύ» της Τουρκίας, από τη Μεσόγειο μέχρι και τον Καύκασο.

Με αμείωτη ένταση εξακολουθεί η Άγκυρα να εξαπολύει «βολές» κατά της Ελλάδας και αυτή τη φορά και κατά της Δύσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις έκανε λόγο για «εχθρική στάση» από «δήθεν» συμμάχους, όπως τους χαρακτήρισε.

«Σαφώς μας ενοχλεί πως χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοι μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση. Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεων μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος, αφήνοντας παράλληλα σαφή υπονοούμενα ότι επιθυμεί να έχει καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το SKAI, αναφέρθηκε επίσης και στην «αυξανόμενη ισχύ» της Τουρκίας, από τη Μεσόγειο μέχρι και τον Καύκασο, όπως σημείωσε: «Η επικαιροποίηση της πολιτικής γεωγραφίας φέρνει ως αποτέλεσμα και την επικαιροποίηση των δογμάτων ασφαλείας. Η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε όλες τις ζώνες επιρροής όπως απο την Μεσόγειο στην Μαύρη θάλασσα απο τα Βαλκάνια μέχρι και τον Καύκασο είναι το αποτέλεσμα αυτής της νέας περιόδου».

Επίσης για άλλη μια φορά μίλησε και για «τα σύνορα της καρδιάς του», υπενθυμίζοντας το Οθωμανικό παρελθόν της χώρας του: «Στην ιστορία, τα μέρη τα οποία οι πρόγονοι μας πότισαν με αίμα και ιδρώτα αλλά και με τα έργα τους, αν και πια σήμερα δεν είναι δικά μας, η ψυχή μας και η καρδιά μας είναι πάντοτε εκεί».

«Εχθρικές» ενέργειες της Ελλάδας

«Εχθρική ενέργεια» χαρακτήρισε την «παρενόχληση» τουρκικών αεροσκαφών που εκτελούν «αναγνωριστικές αποστολές» πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα προκαλεί το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους εντείνοντας την εχθρική συμπεριφορά της, η οποία ξεκίνησε με την παρενόχληση του εναέριου χώρου και των αεροσκαφών μας και κλιμακώθηκε με το “κλείδωμα” από τα ραντάρ των S-300», υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να είναι ισότιμος συνομιλητής μας σε πολιτικό, οικονομικό ή στρατιωτικό επίπεδο».

Αναφερόμενος στις αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών, ο Ερντογάν σημείωσε: «Είμαστε περίεργοι για την αντίδραση των ΗΠΑ στην παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ελλάδας»

Φωτογραφία @AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Ρεκόρ για το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο - Αύξηση 143,7% στο 7μηνο

Μητσοτάκης: Πούτιν και Ερντογάν ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα - Μετρημένα τα μέτρα στη ΔΕΘ

gazzetta
gazzetta reader insider insider