Η Σιγκαπούρη αναμένει περισσότερη γεωπολιτική αστάθεια στον Ινδοειρηνικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Σιγκαπούρη αναμένει περισσότερη γεωπολιτική αστάθεια στον Ινδοειρηνικό
Στον απόηχο των επιδράσεων που έχουν η κόντρα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Μήνυμα για την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή του Ινδοειρηνικού αναμένει η Σιγκαπούρη, στον απόηχο των επιδράσεων που έχουν η κόντρα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, Λι Χσιέν Λουνγκ, ανέφερε σε δηλώσεις τους πως «μπορούμε να αναμένουμε περισσότερες γεωπολιτικής αμφισβητήσεις στον Ινδοειρηνικό», με την ίδιο να προσθέτει πως η χωρά του «κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να αποφύγει την αντιπαλότητα μεταξύ των μεγάλων δυνάμενων».

Ο Λουνγκ συμπλήρωσε ότι η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας καθιστά «σχεδόν αδύνατη» την από κοινού προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων όπως η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες και η αποπυρηνικοποίηση.

Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Ακόμα, ο ίδιος είπε πως θα σταματήσουν οι περισσότεροι περιορισμοί για τον κορονοϊό στη Σιγκαπούρη.

Οι μάσκες δεν θα είναι απαραίτητες στους περισσότερους κλειστούς δημοσίους χώρους, με εξαίρεση τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία.

Τα κρούσματα της νόσου στη χώρα έχουν υποχωρήσει κοντά στα 3.000 στις Αυγούστου, από τα υψηλά των 10.000 μολύνσεων στα μέσα του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου στην Ταϊβάν, «αψηφώντας» την Κίνα

Ταϊβάν: Νέες παραβιάσεις των Στενών από 5 κινεζικά μαχητικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider