Βρετανία: Ο Σούνακ ζητά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους G20

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο Σούνακ ζητά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους G20
Ο Πούτιν και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ θα μετάσχουν στην σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στο Μπαλί τον Νοέμβριο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας και ένας εκ των δύο διεκδικητών για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της χώρας, Ρίσι Σούνακ, ζήτησε από τους ηγέτες των G20 να αποκλείσουν τη Ρωσία από την ομάδα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έως ότου η Μόσχα σταματήσει τη στρατιωτική εισβολή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ θα μετάσχουν στην σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στο Μπαλί τον Νοέμβριο, δήλωσε νωρίτερα σήμερα σύμβουλος του προέδρου της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο.

«Οι εταίροι μας στην G20 και οι σύμμαχοί μας φέρουν συλλογικά την ευθύνη να εγκαλέσουν τον Πούτιν για την απεχθή συμπεριφορά του. Το να κάθεται κανείς στο τραπέζι μαζί του δεν είναι καλό όταν ευθύνεται για τον θάνατο παιδιών στα κρεβάτια τους την ώρα που κοιμούνται», δήλωσε εκπρόσωπος του Σούνακ.

«Χρειάζεται να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον Πούτιν ότι δεν θα έχει μια καρέκλα στο τραπέζι, αν δεν και έως ότου σταματήσει τον παράνομο πόλεμό του στην Ουκρανία», σημείωσε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Σούνακ να έπεται της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος (Τόρις) και την πρωθυπουργία στη Βρετανία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου. Το στρατόπεδο της Τρας δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Η Ινδονησία, η οποία προεδρεύει φέτος της G20, αντιμετώπισε πιέσεις από τις δυτικές χώρες να αποσύρει την πρόσκλησή της προς τον Πούτιν να μετάσχει στην σύνοδο κορυφής λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει "ειδική στρατιωτική επιχείρηση".

Η Ινδονησία έχει προσκαλέσει επίσης τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Μπαλί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίεβο: Η Ρωσία σχεδιάζει να αποσυνδέσει τις μονάδες παραγωγής της Ζαπορίζια από το ουκρανικό δίκτυο

Ουκρανία: Ο Ερντογάν θα θέσει το θέμα του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στον Πούτιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider