Παράπονα Τσαβούσογλου για «lobbying» της Ελλάδας κατά της Τουρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράπονα Τσαβούσογλου για «lobbying» της Ελλάδας κατά της Τουρκίας
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ στάθηκε στο γεγονός πως ούτε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας «ούτε άλλα σχετικά μέρη» έχουν επισκεφθεί ακόμη την Τουρκία εδώ και χρόνια.

Στην ανάγκη για «βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Πέμπτη, διατυπώνοντας «παράπονα» κατά της Ελλάδας πως δεν δέχεται να συζητήσει με την Τουρκία, ενώ την κατηγόρησε ότι κάνει δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της χώρας του.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ στάθηκε στο γεγονός πως ούτε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας «ούτε άλλα σχετικά μέρη» έχουν επισκεφθεί ακόμη την Τουρκία εδώ και χρόνια. Παράλληλα, δήλωσε πως οι διερευνητικές επαφές «επρόκειτο να γίνουν εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα» και ότι «η Τουρκία δείχνει προθυμία αλλά όχι η Ελλάδα»! «Εκτός από το λόμπινγκ και την εκστρατεία που ξεκίνησε η Ελλάδα κατά της Τουρκίας, είχαμε κάποιες γρήγορες συναντήσεις... Ο υπουργός Άμυνάς μας είχε χαιρετισμό με τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας στη συνάντηση του ΝΑΤΟ. Είδα τον Δένδια να περνάει στη Μαδρίτη, είπαμε ένα ‘γεια’. Πέρα από αυτά, δεν έγινε συνάντηση».

«Ενώ η Τουρκία δείχνει θέληση να λύσει όλα τα προβλήματα ολοκληρωμένα, η Ελλάδα παίζει με τον χρόνο... Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά. Φέραμε το θέμα στον ΟΗΕ και στα διεθνή fora. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτές τις παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης» σχολίασε με απειλητικό τόνο, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την τελευταία μέρα του «13th Ambassadors Conference» στην Ανκάρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε ότι «η ΕΕ θα ήταν ‘παγκόσμιος παίκτης’ αν αποδεχόταν την ένταξη της Τουρκίας στο μπλοκ, αν είχαμε κάνει βήματα μαζί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DW: Tι λέει το Βερολίνο για το τουρκικό γεωτρύπανο

Ερντογάν: «Aνήσυχη» η Ελλάδα με το τουρκικό γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο - Τώρα η Τουρκία είναι δυνατή

Πτήση τουρκικού UAV πάνω από τα Τριανήσια Αστυπάλαιας

gazzetta
gazzetta reader insider insider