Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ σε κλίμα τοξικότητας και ιδεοληψίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ σε κλίμα τοξικότητας και ιδεοληψίας
Τοξική χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης συζήτηση στη Βουλή ανάμεσα στη κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ , με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Τοξική χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης συζήτηση στη Βουλή ανάμεσα στη κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

«Συζητείται στη Βουλή σε κλίμα τοξικότητας, ιδεοληψίας και πελατειακών προτεραιοτήτων. Σε ζητήματα που θα μπορούσαν να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις, δεν έχουν την πρόθεση να δείξουν συναίνεση και σύνθεση απόψεων», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι μετά από μια δεκαετία αλλεπάλληλων κρίσεων τα ζητήματα Παιδείας, αντί να αποτελούν κοινή αγωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων, αξιοποιούνται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για να αυξηθεί τεχνητά η πόλωση μεταξύ τους, με μόνους χαμένους τους φοιτητές και την παιδεία στο σύνολό της.

Όπως επισημαίνει δεν προηγήθηκε ο απαραίτητος διάλογος με το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, όταν η διαβούλευση για το αντίστοιχο νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2011 είχε διαρκέσει 14 μήνες και τόνισε ότι «η κυβέρνηση προωθεί με το σχέδιό της ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων που ενισχύει την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία την έλλειψη λογοδοσίας και την οικογενειοκρατία».

Κατέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο χορηγό της κυβέρνησης, αφού οι αθλιότητες Βερναρδάκη βοήθησαν στο να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από τα σημαντικά προβλήματα του νομοσχεδίου».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής. «Κατέθεσε ως δύναμη προόδου και υπευθυνότητας τροπολογία με μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων, με κύριο άξονα την κοινωνική λογοδοσία και την αποκέντρωση της λειτουργίας των ΑΕΙ. Γι' αυτό τον λόγο, προτείνουμε, μεταξύ άλλων, την επαναφορά της δημοκρατικής εκλογής του Πρύτανη, όπως επίσης και τη θεσμοθέτηση Συμβουλίων Ιδρύματος και όχι Διοίκησης με εποπτικό κυρίως ρόλο ως προς την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού των Ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχει μοντέλο σύγχρονου πανεπιστημίου, που επιτρέπει ανεξέλεγκτο Πρύτανη αμφισβητούμενης νομιμοποίησης και ένα Συμβούλιο Διοίκησης υποχείριό του.

Με τις συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις μας, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι το μοναδικό μας μέλημα είναι το μέλλον της νέας γενιάς και τα εφόδια που οφείλει να της παράσχει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο μέσα από την ουσιαστική αναβάθμισή του», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: Δε θα σηκώσουμε το γάντι του διχασμού που πέταξε ο κ. Μητσοτάκης

Οικονόμου: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider