Αμβλώσεις: Ο Μακρόν θέλει να κατοχυρώσει το δικαίωμα των γυναικών στο Σύνταγμα της Γαλλίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμβλώσεις: Ο Μακρόν θέλει να κατοχυρώσει το δικαίωμα των γυναικών στο Σύνταγμα της Γαλλίας
Η Γαλλία ψήφισε για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων το 1975.

Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία θα κινηθεί για να συμπεριλάβει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, μετά από τις διεθνείς αντιδράσεις που έχει προκαλέσει από την Παρασκευή η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για απαγόρευση των αμβλώσεων σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες.

Όπως ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος του Μακρόν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, Αουρόρ Μπερζ, η κυβέρνηση θα κινηθεί για την κατοχύρωση του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση στο Σύνταγμα της χώρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Γαλλία ψήφισε για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων το 1975, με την Μπερζ να προσθέτει πως «τα δικαιώματα των γυναικών δέχονται συνεχώς προκλήσεις και είναι εύθραστα».

Υπενθυμίζεται πως μετά από τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη γαλλική Εθνοσυνέλευση την περασμένη Κυριακή, η παράταξη του Μακρόν έχει απωλέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Την Παρασκευή, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, ο Γάλλος πρόεδρος έγραψε στο Twitter πως «η άμβλωση είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα για όλες τις γυναίκες. Πρέπει να το προστατεύσουμε. Θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου σε όλες εκείνες τις γυναίκες των οποίων οι ελευθερίες τέθηκαν σήμερα σε κίνδυνο από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Βήμα πίσω στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών

Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Δημιουργία «καταφυγίων» που θα εγγυώνται το δικαίωμα των γυναικών

Μακρόν: Η άμβλωση είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα για τις γυναίκες

gazzetta
gazzetta reader insider insider