Μπάιντεν: Στο ιστορικό της ναδίρ η δημοτικότητα - Πτώση για 4η συνεχόμενη εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Στο ιστορικό της ναδίρ η δημοτικότητα - Πτώση για 4η συνεχόμενη εβδομάδα
Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου παραμένει κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021.

Πτώση για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα εμφάνισε η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν, η οποία υποχώρησε στο 36%, φτάνοντας εκ νέου στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του (είχε φθάσει τον Μάιο), σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ipsos για το Reuters.

Σημειώνεται πως η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου παραμένει κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021, δεδομένο που αφήνει να εννοηθεί ότι η παράταξή του πιθανόν οδεύει να απωλέσει τον έλεγχο τουλάχιστον ενός από τα δύο σώματα του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Το 34% των Αμερικανών θεωρεί την οικονομία το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ σήμερα, καθώς ο Μπάιντεν δοκιμάζεται από τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που εκτόξευσε τις τιμές των καυσίμων και προκάλεσε νέα προβλήματα στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Παράλληλα, στις τάξεις της παράταξής του, η δημοτικότητα του Δημοκρατικού υποχώρησε οριακά: Το 73% εξ όσων δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών ανέφερε πως εγκρίνει το έργο του προέδρου αυτή την εβδομάδα, ποσοστό οριακά χαμηλότερο από το 74% που καταγραφόταν την 15η Ιουνίου, όμως θεαματικά κάτω από το 85% του περασμένου Αυγούστου. Μόλις το 7% εξ όσων δηλώνουν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων επιδοκιμάζει τις επιδόσεις του βετεράνου της αμερικανικής πολιτικής (από 11% τη 15η Ιουνίου).

Μόλις το 18% των Αμερικανών θεωρεί πως η χώρα οδεύει στη σωστή κατεύθυνση.

Η δημοτικότητα του κ. Μπάιντεν πλησιάζει αλλά δεν έχει φθάσει, ακόμα τουλάχιστον, τα επίπεδα αυτής του προκατόχου του, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε κατακρημνιστεί στο 33% τον Δεκέμβριο του 2017.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερουσία: Οι ΗΠΑ καλώς επέλεξαν να απέχουν από τον διάλογο Τουρκίας - Σουηδίας - Φιλανδίας

ΗΠΑ - Καναδάς: Έτοιμοι για έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για τους δασμούς στην ξυλεία

Η G7 θα κάνει «προτάσεις» για να «αυξηθεί η πίεση» στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider