Καραγιάννης: Προτεραιότητές μας η Γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας και ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραγιάννης: Προτεραιότητές μας η Γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας και ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη
«Η νέα γραμμή του Μετρό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα συγκοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη» ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών.

«Τα δύο μεγάλα έργα, η νέα Γραμμή 4 του Μετρό στην πρωτεύουσα και ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη, είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μάλιστα, το τελευταίο διήμερο είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την πολύ καλή τους πορεία σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματά μας», σημείωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα με τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή είδαμε από κοντά την πρόοδο των εργασιών στην Κατεχάκη για τη Γραμμή 4 του Μετρό. Ένα μεγάλο και σημαντικό εργοτάξιο καθώς θα υποδεχτεί τους επόμενους μήνες τον έναν από τους δύο υπερσύγχρονους μετροπόντικες.

Η νέα γραμμή του Μετρό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα συγκοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη και πολύτιμο για την Αθήνα και το Λεκανοπέδιο, τους κατοίκους και το περιβάλλον. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η Γραμμή 4 σημαίνει 53.000 λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους καθημερινά και 340.000 επιπλέον επιβάτες στο μετρό ημερησίως», προσέθεσε ο ίδιος.

Για να καταλήξει: «Την Τρίτη είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε την Ντόρα Μπακογιάννη όπου συζητήσαμε για το άλλο μεγάλο και σημαντικό έργο, τον ΒΟΑΚ και τη χάραξη δυτικά των Χανίων έως την Κίσσαμο και τη σύνδεση με το Αεροδρόμιο Χανίων. Η δέσμευσή μας για τον ΒΟΑΚ είναι ότι θα έχουμε εργοτάξια έως το τέλος του έτους.

Με συνέπεια, μεθοδικότητα και πολλή δουλειά δημιουργούμε τις σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές που δικαιούνται οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καραγιάννης: Στο τέλος του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει πλήρες και λειτουργικό μετρό

gazzetta
gazzetta reader insider insider