Η Ουγγαρία ανένδοτη για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Αιχμές για τη στάση της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ουγγαρία ανένδοτη για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Αιχμές για τη στάση της ΕΕ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιτζάρτο, ανέφερε πως η «Κομισιόν έχει προκαλέσει πρόβλημα με τους χειρισμούς της».

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας εξακολουθεί να είναι αντίθετη στην επιβολή εμπάργκο για τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση της Κομισιόν προς το ζήτημα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιτζάρτο, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook, πως η «Κομισιόν έχει προκαλέσει πρόβλημα με τους χειρισμούς της στο δίκαιο αίτημα της Ουγγαρίας για εξαίρεση από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις κατήγγειλε σήμερα ότι τα σχέδια της ΕΕ να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου εμποδίζονται από μία χώρα μέλος.

"Όλη η Ένωση κρατείται όμηρος από ένα κράτος μέλος (...) πρέπει να συμφωνήσουμε, δεν μπορούμε να παραμένουμε όμηροι", τόνισε ο Λαντσμπέργκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πυρά» Λιθουανίας κατά Ουγγαρίας για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - «Κρατάει όμηρο την ΕΕ»

Κομισιόν: «Ακριβό» το πετρέλαιο στην Ευρώπη και το 2023 -Στο 2,7% η ανάπτυξη φέτος

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ πιέζουν την Ουγγαρία να δεχθεί το σχέδιο επιβολής εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider