Δημοσκόπηση: Νικητής στο 2ο γύρο ο Μακρόν, με το 54% των ψήφων - Ζητά πλαφόν στις πληρωμές των CEOs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Νικητής στο 2ο γύρο ο Μακρόν, με το 54% των ψήφων - Ζητά πλαφόν στις πληρωμές των CEOs
μακρόν
Η αποχή από την ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 27%.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 54% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του BVA για τα RTL και Orange που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Απριλίου. Η αποχή από την ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 27%.

Σε ξεχωριστή δημοσκόπηση των Opinionway-Kéa Partners για την Les Echos και το Radio Classique, ο Μακρόν αναδεικνύεται νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εξασφαλίζοντας το 54% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 69%.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Γάλλος ηγέτης Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την εφαρμογή ανώτατου ορίου αμοιβών για τους διευθύνοντες συμβούλους σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. Ο Γάλλος πρόεδρος, πρώην τραπεζίτης, είπε ότι ένα ανώτατο όριο πρέπει να καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μακρόν ήταν ανάμεσα σε κείνους που άσκησαν κριτική κατά της απόφασης της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis NV να καταβάλει στον διευθύνοντα σύμβουλο Κάρλος Ταβάρες 19,2 εκατ. ευρώ το 2021.

«Είναι σοκαριστικό, είναι υπερβολικό», είπε ο Μακρόν, ο οποίος ετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο των εκλογών της 24ης Απριλίου εναντίον της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν.

Σε ξεχωριστή ραδιοφωνική συνέντευξη, η Λεπέν χαρακτήρισε επίσης συγκλονιστική την αμοιβή του Ταβάρες, αλλά απέκλεισε οποιαδήποτε νομική υποχρέωση για την αμοιβή του CEO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider