Λεπέν: Δεν έχω μυστική ατζέντα για έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεπέν: Δεν έχω μυστική ατζέντα για έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ
Η Λεπέν έχει εγκαταλείψει τα παλαιότερα σχέδια της για έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ, τη συνθήκη Σένγκεν και το ευρώ.

«Δεν έχω μυστική ατζέντα για αποχώρηση από την ΕΕ», διατείνεται η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, ακόμη κι αν οι προσπάθειές της να μεταρρυθμίσει την ένωση αποτύχουν.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter την Τρίτη, η διεκδικήτρια του προεδρικού θώκου στον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, όπου θα αναμετρηθεί με τον νυν πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε:

«Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων δεν θέλει πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως υπάρχει σήμερα, η οποία είναι μια Ευρωπαϊκή Ένωση που λειτουργεί με απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο, που προχωρά με απειλές, εκβιασμούς και που εφαρμόζει πολιτικές που είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα των λαών».

Η Λεπέν έχει εγκαταλείψει τα παλαιότερα σχέδια της για έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ, τη συνθήκη Σένγκεν και το ευρώ.

Ωστόσο, παραμένει βαθιά ευρωσκεπτικίστρια. Η ίδια λέει ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία του Σένγκεν και θα αυξήσει τον αριθμό των εκτελωνιστών, επαναφέροντας τους ελέγχους στα εμπορεύματα που εισέρχονται στη χώρα από άλλα κράτη της ΕΕ.

Επίσης την Τρίτη, η Λεπέν είπε ότι η προσφορά του Μακρόν να αμβλύνει τις προγραμματισμένες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις είναι ένας «ελιγμός» για να δελεάσει τους ψηφοφόρους ενόψει της 24ης Απριλίου.

«Είναι ένας ελιγμός του Εμανουέλ Μακρόν για να προσπαθήσει να κερδίσει ή τουλάχιστον να μετριάσει την αντίθεση των αριστερών ψηφοφόρων», υπογράμμισε.

Σε εκστρατεία στην πρώην βιομηχανική καρδιά της Γαλλίας, ο Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι έτοιμος να αναπροσαρμόσει τη σχεδιαζόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμισή του, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματός του για επανεκλογή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλικές εκλογές: Πώς η αναμέτρηση Μακρόν - Λεπέν για την προεδρία διαφέρει από το 2017

Γαλλία προεδρικές εκλογές: Προβάδισμα Μακρόν με 27,6% -Μάχη στον δεύτερο γύρο με Λεπέν

Γαλλία-Εκλογές: Στο 4,7% η τελική διαφορά Μακρόν-Λεπέν, απείχε 1 στους 4 πολίτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider