Τα ιταλικά κόμματα αντιδρούν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα ιταλικά κόμματα αντιδρούν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Στην Γαλλία η αναμέτρηση θα είναι και πάλι ανάμεσα στον ευρωπαϊσμό και τον λαϊκισμό. Εμείς θα στηρίξουμε τον ευρωπαϊσμό, ο Πούτιν τον λαϊκισμό».

Μέρος των εκπροσώπων των ιταλικών πολιτικών δυνάμεων, θέλησε να σχολιάσει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, υπογράμμισε:

«Στην Γαλλία η αναμέτρηση θα είναι και πάλι ανάμεσα στον ευρωπαϊσμό και τον λαϊκισμό. Εμείς θα στηρίξουμε τον ευρωπαϊσμό, ο Πούτιν τον λαϊκισμό».

Εκ διαμέτρου αντίθετη η θέση του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έγραψε στο διαδίκτυο: «Πολύ καλά, Μαρίν. Είμαστε ευτυχείς για την επιτυχία σου και υπερήφανοι για την δουλειά σου, το θάρρος, τις ιδέες σου και την φιλία σου».

Ο δε Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, σχολίασε: «η πολιτική μας οπτική είναι σαφώς διαφορετική από εκείνη της Λε Πεν, η οποία είναι δεξιά και συντηρητική. Σίγουρα, όμως, δείχνουμε ευαισθησία σε κάποια θέματα που έθεσε η Λε Πεν όπως, για παράδειγμα, την αγοραστική δύναμη των πολιτών».

Ο κεντρώος Κάρλο Καλέντα, τέλος, ο οποίος είναι επικεφαλής του κινήματος Azione και στηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν, σχολίασε στο Twitter: «τα πράγματα πήγαν καλύτερα από τις προβλέψεις, αλλά τώρα ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και στο δεύτερο γύρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Skroutz: Από garage company της Νέας Ιωνίας σε asset της Blackstone

ΔΕΘ για… ελεύθερους επαγγελματίες - Tο ΠΑΣΟΚ κατεβάζει τον πήχη - Oι πρώτοι ταξιδιώτες για Ιθάκη

Στα €865 η μέση σύνταξη ΕΦΚΑ τον Απρίλιο - Πολύ χαμηλότερα τα ποσά την τελευταία 10ετία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider