Μειωμένη κατά 30% η εγκληματικότητα στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Θεοδωρικάκο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειωμένη κατά 30% η εγκληματικότητα στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Θεοδωρικάκο
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά 27% και οι ληστείες κατά 30% στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Για μείωση της εγκληματικότητας στην Αθήνα κατά 30%, ως αποτελέσματα της λειτουργίας των αστυνομικών δυνάμεων, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή με θέμα «Ενδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία παρουσιάζεται σημαντική κάμψη της «χαμηλής εγκληματικότητας» στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά 27% και οι ληστείες κατά 30% στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, δηλαδή στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σε σχέση με τα αντίστοιχα διαστήματα των δύο τελευταίων ετών προ κορονοϊού (2018-19 και 2019-20). «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική κάμψη της χαμηλής εγκληματικότητας, δηλαδή αυτής που απασχολεί τα νοικοκυριά, όπως είναι οι διαρρήξεις, ληστείες, εισβολές σε σπίτια κ.λπ.», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Κυψέλη εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα και πολύ σύντομα αυτό το σχέδιο θα εξελιχθεί και σε αυτήν την περιοχή. Ειδικότερα είπε ότι τον Οκτώβριο, από τους 1.000 αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και τους δόκιμους που έκαναν πρακτική άσκηση και κατευθύνθηκαν όλοι στην Αττική, στο Α.Τ Κυψέλης τοποθετήθηκαν 30 αστυνομικοί (6 καινούργιοι και 24 δόκιμοι). «Προσφάτως, το ενισχύσαμε με άλλους 4», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΣΑ: Νέο μοντέλο αστυνόμευσης θα «δοκιμαστεί» σε εμπορικές αγορές της Αθήνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider