Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για την λήξη της καραντίνας μετά από πέντε ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για την λήξη της καραντίνας μετά από πέντε ημέρες
Νέες διευκρινήσεις αναφορικά με τις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας έδωσε το υπουργείο Υγείας, με αφορμή ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νέες διευκρινίσεις αναφορικά με τις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας έδωσε το υπουργείο Υγείας, με αφορμή ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως «το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης».

«Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεύρης: Παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης

gazzetta
gazzetta reader insider insider