Η Ισπανία καλεί την ΕΕ να υποβαθμίζει τον κορονοϊό σε ενδημική νόσο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ισπανία καλεί την ΕΕ να υποβαθμίζει τον κορονοϊό σε ενδημική νόσο
Ο Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι πρέπει να εξεταστεί η νόσος με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε η πανδημία του κορονοϊού να αντιμετωπίζεται ως ενδημική νόσος έστειλε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Μιλώντας το βράδυ στο ραδιόφωνο του Cadena Ser, ο σοσιαλδημοκράτης Σάντσεθ ανέφερε πως «είναι μια απαραίτητη συζήτηση. Η επιστήμη μας έχει δώσει τις απαντήσεις για να προστατεύουμε τους εαυτούς μας», με τον ίδιο να προσθέτει πως η θνητότητα της νόσου υποχωρεί.

Πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό ως ενδημική ασθένεια πλέον, συμπλήρωσε ο Σάντσεθ.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πρέπει να εξεταστεί η νόσος με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που ίσχυαν μέχρι τώρα και συμπλήρωσε ότι η υπουργός Υγείας της χώρας, Καρολίνα Ντίας, έχει θίξει το θέμα στους Ευρωπαίους ομολόγους της.

Σημειώνεται πως η Ισπανία κατέγραψε 692.000 νέα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, με την πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας να φτάνει το 13,4%.

Την ίδια περίοδο του 2021 με 115.000 εβδομαδιαία κρούσματα, η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων της Ισπανίας έφτανε το 13,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ξεπεράστηκε το «ορόσημο» των 90.000 θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider