Πολιτική | Διεθνή
09-12-2021 | 16:16

Σχοινάς: Διοργανώνει συνάντηση υψηλού επιπέδου με Ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες

Newsroom
Μοιράσου το
Σχοινάς: Διοργανώνει συνάντηση υψηλού επιπέδου με Ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την Παρασκευή, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. φον ντερ Λάιεν, ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση υψηλού επιπέδου με ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών θρησκειών και οργανώσεων.

Στόχος της συνάντησης είναι να επαναβεβαιωθεί η δέσμευση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής να συνεχιστεί ο διάλογος με τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές οργανώσεις και να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς δήλωσε τα εξής: «Ο σεβασμός όλων των θρησκειών και όλων των πεποιθήσεων αποτελεί βασική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κοινές μας αξίες και η κοινή μας ταυτότητα θα πρέπει να βασίζονται στην αναγνώριση της πολυμορφίας και των διαφορετικών ταυτοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, που συνυπάρχουν στην Ένωσή μας. Οι θρησκευτικές παραδόσεις μπορούν και πρέπει να θεωρούνται μέρος της πολιτιστικής μας ζωής. Οι θρησκευτικές εορτές αποτελούν ευκαιρίες ανταλλαγής απόψεων και προσέγγισης των συνανθρώπων μας και πρέπει να θεωρηθούν μια ευκαιρία κατά την οποία διάφοροι πιστοί —καθώς και όσοι δεν ανήκουν σε κάποια θρησκεία— μπορούν να έρθουν σε επαφή.»

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από επτά μεγάλες ευρωπαϊκές κοινότητες: καθολικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι, μουσουλμάνοι, εβραίοι, ινδουιστές και βουδιστές.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και στο πλαίσιο του διαλόγου βάσει του άρθρου 17, ο οποίος χρησιμεύει ως πλατφόρμα διαλόγου με εκκλησίες, θρησκευτικές ενώσεις ή κοινότητες, φιλοσοφικές και μη ομολογιακές οργανώσεις σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.