Ανδρουλάκης: Και το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και ο ήλιος θα υπάρχει και συμπαράταξη θα είμαστε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανδρουλάκης: Και το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και ο ήλιος θα υπάρχει και συμπαράταξη θα είμαστε
Για ένα πιθανό ντιμπέιτ, ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε πως ο ίδιος επιθυμεί την διεξαγωγή του.

Για τις πάγιες θέσεις που πρόκειται υποστηρίξει αν και εφόσον πάρει την εντολή από τους ψηφοφόρους του κόμματος μίλησε στο Mega ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Συμφωνώ με ό,τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνυποψήφιός μου, Γιώργος Παπανδρέου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη γίνει δεύτερος γύρος εκλογών, πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που μας τίμησαν. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας, είναι λάθος να μην κάνουμε εκλογές», είπε, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν και τη δεύτερη Κυριακή στις Κάλπες.

«Θέλω τις εκλογές ώστε ο επόμενος πρόεδρος να έχει μια καθαρή εντολή, ισχυρή εντολή, ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας της παράταξης», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε πως κάλεσε όλους τους υποψηφίους και τους ζήτησε να τηρήσουν ίδια στάση και να καλέσουν και εκείνοι τον λαό στις κάλπες.

Για την στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως, «οι πολίτες απέδειξαν από την 1η Κυριακή τις απόψεις τους. Δεν σημαίνει ότι θα ταυτιστούμε όλοι», ενώ μίλησε για μία παράταξη «πληγωμένη», αλλά και για το κλίμα που επικρατεί στα δύο «στρατόπεδα».

«Η παράταξή μας είναι πληγωμένη, δε θα ακολουθήσω δρόμο έντασης. Θέλω μια ειρηνική νίκη. Θα είναι μια νίκη της παράταξης, νίκη προοπτικής. Να κοιτάξουμε μπροστά, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες», υπογράμμισε.

Για το κλίμα που επικρατεί, για την ηλικιακή ανανέωση, ο Νίκος Ανδρουλακης πρόσθεσε: «Δεν μπαίνω σε χαρακτηρισμούς, σε απαξίωση. Τον τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό», ανέφερε αρχικά.

«Η ανανέωση είναι και ηλικιακή, όχι μόνο όμως. Είναι θέμα πολιτικού ήθους και προγράμματος για την πατρίδα. Ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει. Δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Ανανέωση είναι η δημοσία συμπεριφορά. Οι πολιτικοί διαπαιδαγωγούν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πολιτικός «χώρος» των παλιών στελεχών και το όνομα «ΠΑΣΟΚ»

Σχετικά με την διάθεση επιστροφής παλιών στελεχών του κόμματος, και για το κατά πόσο θα δοθεί πολιτικός χώρος στα εν λόγω στελέχη, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως, «χώρο έχουν στην παράταξη όσοι έχουν προσφέρει στο παρελθόν και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό. Τα στελέχη που έφυγαν για λόγους καρέκλας, αξιακά, δεν μπορούμε να τους δεχτούμε πίσω».

Για το ζήτημα των «επιστροφών» στελεχών που έχουν ταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως θα υπάρξουν συνομιλίες με την κοινοβουλευτική ομάδα που θα σχηματιστεί και θα συναποφασίσουν.

«Συνομιλούμε με την προοδευτική αριστερά και το προοδευτικό κέντρο. Θα εισηγηθώ και η κοινοβουλευτική ομάδα θα συναποφασίσει μαζί με εμένα», ξεκαθάρισε.

Για το όνομα ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «μπορούμε και το όνομά μας να έχουμε και το σύμβολό μας να έχουμε. Έχω μια πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα. Και το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και ο ήλιος θα υπάρχει και συμπαράταξη θα είμαστε. Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ».

Η «επόμενη μέρα»

«Έχουμε μία ηγεσία που θα φτιάξει ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που δεν αυτοκαθορίζεται, ο κόσμος θα μας δώσει μεγάλο διψηφιο ποσοστό. Αν τα πράγματα πάνε σωστά, είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε μεγάλο διψήφιο ποσοστό το οποίο θα μας φέρει ξανά πρωταγωνιστές έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, εάν όμως, πάρουμε χαμηλό ποσοστό, ο λαός μάς στέλνει μήνυμα αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με την επόμενη μέρα του κόμματος αλλά και τα ποσοστά στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Δεν πρόκειται να συζητήσω ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα αν δεν υπάρχει λαϊκή ετυμηγορία. Ο λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς και όχι οι δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει με καθαρό πρόγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα των εμβολιασμών αλλά και των προστίμων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε αντίθετος.

«Βιώνουμε τραγικές στιγμές με το εμβόλιο ενώ κάποιοι λαοί το έζησαν χωρίς το εμβόλιο. Πρέπει να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά να επικρατήσει το COVID PASS και όχι το πρόστιμο. Ο εμοβλιασμός πρέπει να επεκταθεί στο δημόσιο, σε δημόσιους λειτουργούς που έρχονται σε επαφή με κόσμο», δήλωσε.

Τέλος για ένα πιθανό ντιμπέιτ, ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε πως ο ίδιος επιθυμεί την διεξαγωγή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tελικά αποτελέσματα ΚΙΝΑΛ: Στο 36,88% ο Ν. Ανδρουλάκης, στο 27,97% ο Γ. Παπανδρέου με 100% ενσωμάτωση

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Ο Λοβέρδος στηρίζει Ανδρουλάκη στο β' γύρο - Η δήλωσή του

gazzetta
gazzetta reader insider insider