ΚΙΝΑΛ: Ανεβαίνει το θερμόμετρο μεταξύ Ανδρουλάκη - Παπανδρέου ενόψει του β' γύρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΙΝΑΛ: Ανεβαίνει το θερμόμετρο μεταξύ Ανδρουλάκη - Παπανδρέου ενόψει του β' γύρου
Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την προσεχή Κυριακή στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών, καθώς Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου μπαίνουν στην τελική ευθεία της προεκλογικής κούρσας.

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την προσεχή Κυριακή στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών, καθώς Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου μπαίνουν στην τελική ευθεία της προεκλογικής κούρσας.

Την αρχή έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ανέβασε την πολιτική ένταση για πρώτη φορά από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, κατηγορώντας τον Ευρωβουλευτή και υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ πως συμμετείχε στη νομή της εξουσίας την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ την περίοδο 2012-2014, ενώ ανέφερε πως ο Ν. Ανδρουλάκης δεν πληροί τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την ανανέωση της παράταξης.

«Η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης. Ανανέωση είναι οι ιδέες, να χτυπήσουμε στεγανά. Δεν πιστεύω ότι αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει ο κ. Ανδρουλάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, σημειώνοντας παράλληλα πως «με γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον κ. Ανδρουλάκη, πήγαμε σε μια λογική νομής της εξουσίας: 4 η ΝΔ, 2 το ΠΑΣΟΚ, 1 η ΔΗΜΑΡ. Δηλαδή ξανά το μοίρασμα της εξουσίας, αυτή η παλαιοκομματική αντίληψη».

Άμεση ήταν η απάντηση του νικητή στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει λόγο για Fake News από την πλευρά Παπανδρέου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας με την σειρά του στον ΣΚΑΙ τόνισε πως «είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news», υπογραμμίζοντας πως «στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα. Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο νικητής του α' γύρου των εσωκομματικών εκλογών αντέκρουσε και τις επικρίσεις για το θέμα του veto που του απηύθυνε ο κ. Παπανδρέου. «Το βέτο για τα ενταξιακά δεν αλλάζει, είναι δομικό στοιχείο της Ένωσης. Αυτό που αλλάζει είναι θέματα κυρώσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η λεγόμενη ειδική πλειοψηφία. Εδώ, όμως, υπάρχει κάτι σοβαρότερο. Αυτά που λέω εγώ τα έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός. Υπήρχε η διαπραγματευτική ομάδα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και προσπαθούσαμε να αλλάξουμε τότε το Ευρωσύνταγμα, όπου και με άρθρα εκείνης της εποχής στον ξένο Τύπο τάσσεται υπέρ της ειδικής πλειοψηφίας. Συμφωνούσαμε τότε. Τώρα υπάρχει άλλη άποψη από την πλευρά του κ. Παπανδρέου», σημείωσε και εμφάνισε άρθρο του Politico.eu, από τον Μάιο του 2003, στο οποίο, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Παπανδρέου έλεγε άλλα από αυτά που υποστηρίζει σήμερα για το δικαίωμα βέτο στην ΕΕ, όσον αφορά τα ενταξιακά θέματα.

Επίσης, στις επικρίσεις πως εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό και δεν φέρνει αέρα ανανέωσης στην παράταξη, απάντησε ότι η ανανέωση είναι ένα ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς, πολιτικού ήθους, και προτάσεων. «Πυξίδα για μένα είναι: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή παράταξη. Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας κι έφεραν διχόνοια δεν με αφορούν και δε θα τις ακολουθήσω», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο του κ. Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ την επόμενη μέρα, επεσήμανε ότι «όλοι θα έχουν ρόλο», ενώ σε ό,τι αφορά στην εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή ανέφερε ότι το ζήτημα θα λυθεί θεσμικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο, δεν θα μπει σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και όλα θα ειπωθούν δημοσίως.

Όπως πρόσθεσε, θέλει η παράταξή του να γίνει κόμμα εξουσίας. «Θέλω να ξαναεκλέξουμε πρωθυπουργό, θέλω να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό να γυρίσει σελίδα. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ούτε ο πολιτισμός του κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει τις ίδιες πελατειακές συμπεριφορές ούτε ο λαϊκισμός και η διχαστική αντιμετώπιση», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και έκλεισε την πόρτα σε όσους έφυγαν από το κόμμα για λόγους… καρέκλας. «Θα παραμείνουν εκτός κόμματος. Είναι αξιακό θέμα όσοι έφυγαν από την παράταξή μας στα δύσκολα, όχι για λόγους πολιτικούς, αλλά για λόγους καρέκλας, να μην είμαστε μαζί», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΚΙΝΑΛ: Νικητής α' γύρου ο Ανδρουλάκης - Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Ο Χρηστίδης αποφασίζει εάν θα στηρίξει Ανδρουλάκη ή Παπανδρέου

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Ο Χρηστίδης αποφασίζει εάν θα στηρίξει Ανδρουλάκη ή Παπανδρέου

gazzetta
gazzetta reader insider insider