Στην Αθήνα η Άν. Μέρκελ για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Αθήνα η Άν. Μέρκελ για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Σtην οικία του πρωθυπουργού το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 8 το αεροπλάνο που μετέφερε στη χώρα μας από το Βερολίνο την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ενώ αυτή την ώρα έχει επίσημο δείπνο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κυρία Μέρκελ θα έχει την ευκαιρία για μια ανοιχτή και ιδιωτική συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Άγγελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε πριν από περίπου 3 εβδομάδες, στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης -Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία και έγινε αποδεκτή από την κ. Μέρκελ, η οποία σημειωτέον φτάνει στην Ελλάδα ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το reader.gr, για το αποχαιρετιστήριο δείπνο στην Καγκελάριο, ο κ. Μητσοτάκης δεν επέλεξε το γνωστό εστιατόριο στη σκιά της Ακρόπολης, αλλά το σπίτι του στον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Η Ανγκελα Μέρκελ φορώντας ένα μπλε σακάκι έφτασε απευθείας από το αεροδρόμιο, και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει εφ’ όλης της ύλης με τον πρωθυπουργό για μια σειρά θεμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης, που την υποδέχθηκε σε πιο χαλαρό στυλ, καθώς δεν φορούσε γραβάτα, ήταν αυτός που της απηύθυνε την πρόσκληση να επισκεφθεί την πρωτεύουσα που συνδέθηκε άρρηκτα με την πολιτική της παρακαταθήκη, μετά τις αποχαιρετιστήριες επισκέψεις της σε Ισραήλ και Τουρκία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης Μέρκελ

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής.

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ

gazzetta
gazzetta reader insider insider