Μήνυμα Μέρκελ στην ΕΕ: Οι αυξήσεις στις τιμές να μην βλάψουν την ενεργειακή μετάβαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα Μέρκελ στην ΕΕ: Οι αυξήσεις στις τιμές να μην βλάψουν την ενεργειακή μετάβαση
«Η μετάβαση των ενεργειακών αποθεμάτων μας πρέπει να κινείται στην κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας» είπε από τη Σύνοδο Κορυφής η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας.

Μήνυμα για την ενεργειακή πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε από τις Βρυξέλλες η Άνγκελα Μέρκελ, στην τελευταία συμμετοχή της απερχόμενης Γερμανίδας καγκαλαρίου σε Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Μετά το πέρας της Συνόδου και μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, η κ. Μέρκελ τόνισε πως τα μέτρα της ΕΕ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις προσπάθειας μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Η μεσομακροπρόθεση μετάβαση των ενεργειακών αποθεμάτων μας πρέπει να κινείται στην κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας, και αυτό δεν αλλάζει από τις πρόσκαιρες αυξήσεις στις ενεργειακές τιμές» ανέφερε η ίδια.

Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι στη Σύνοδο συζητήθηκαν μια σειρά μέτρων που μπορούν να λάβουν τα κράτη της ΕΕ ώστε να αντιμετωπίσουν τις αύξησης στις ενεργειακές τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρ. Συμβούλιο: Αξιοποίηση της «εργαλειοθήκης» για ανακούφιση των καταναλωτών από τις τιμές ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider