Ο Ερντογάν στοχεύσει σε αποζημιώσεις 1,4 δισ. δολαρίων για τα F-35

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Ερντογάν στοχεύσει σε αποζημιώσεις 1,4 δισ. δολαρίων για τα F-35
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «θα πάρουμε αυτά τα χρήματα, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο». Συνάντηση με τον Μπάιντεν στη Ρώμη για το θέμα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τη βεβαιότητα του για το ότι η Άγκυρα θα καταφέρει να λάβει 1,4 δισ. δολάρια ως αποζημιώσεις από τις ΗΠΑ για το πολεμικά αεροσκάφη F-35.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για τα F-35 έχει «παγώσει» με εντολή της Ουάσινγκτον λόγω της αγοράς των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία στην οποία έχει προχωρήσει η Τουρκία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από ταξίδι στη Νιγηρία, ο Ερντογάν ανέφερε πως «θα πάρουμε αυτά τα χρήματα, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο.

Φυσικά, θα συζητήσουμε αυτό το ζήτημα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στη σύνοδο των G20 τη Ρώμη» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Ακόμα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η χώρα του θα κάνει πρόοδο στις συζητήσεις με τις ΗΠΑ για την αγορά επιπλέον F-16.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διατροφή συζύγου και παιδιού: Πώς καθορίζονται τα ποσά μετά το διαζύγιο

Τι χρήματα διεκδικεί η Εθνική Ελλάδος στο EuroBasket 2025 - Όλα τα ποσά

Ήλιος: «Βουτιά» στα 783 ευρώ για τη μέση σύνταξη τον Ιούλιο - Επιπλέον 450 ευρώ για τις συντάξεις του Δημοσίου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider