Ελλάδα
15-10-2021 | 17:47

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Μέχρι την Πέμπτη η κατάθεση υπογραφών από τους υποψηφίους

Newsroom
Μοιράσου το
Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Μέχρι την Πέμπτη η κατάθεση υπογραφών από τους υποψηφίους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, παρατείνεται η προθεσμία για την συγκέντρωση των υπογραφών των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, όπως αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του κόμματος.

Μετά από τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έκτακτα πολιτικά δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το πρόβλημα υγείας της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, αλλά και την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, την γνωστοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων με την ταυτόχρονη υποβολή αιτήματος παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας, όπως και την από 3 Οκτωβρίου απόφαση της ΚΠΕ, συνεδρίασε εκτάκτως  σήμερα 15 Οκτωβρίου και αποφάσισε τα εξής:

Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ..

Η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Σημειώνουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ,  η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

Την απόφαση διαβιβάζουμε στην Πρόεδρο του Κινήματος, στο Γραμματέα της ΚΠΕ και στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης, την απόφαση κοινοποιούμε σε όλους τους υποψηφίους». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όλοι είναι καλοδεχούμενοι - Να γίνει πολιτικός αγώνας στη βάση ιδεών

Καλά τα πλατάνια, με τα φρεάτια τι γίνεται... - ΚΙΝΑΛ: Γερουλάνος και Κεγκέρογλου

MUST READ

Συνεδριάζει η Επιτροπή Καταστατικού του ΚΙΝΑΛ - Εξετάζει υπογραφές υποψηφίων