Ελλάδα
13-10-2021 | 09:56

Κεραμέως: Περισσότερα κρούσματα μαθητών σε περιοχές με χαμηλό εμβολιασμό

Newsroom
Μοιράσου το
Κεραμέως: Περισσότερα κρούσματα μαθητών σε περιοχές με χαμηλό εμβολιασμό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό ποσοστού εμβολιασμού στον ενήλικό πληθυσμό έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως «είναι κλειστά τμήματα σε 7 σχολεία από τα σχεδόν 14.000 σχολεία. Επενδύσαμε σε αυξημένα τεστ… Πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στα παιδιά προέρχονται από sel test» ανέφερε δε. «Έχουμε και rapid test, εργαστηριακά τεστ» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο, κάλεσε «να αξιοποιήσουμε το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης», απευθύνοντας έκκληση να εμβολιαστούν και τα παιδιά μας. 

Αξιολόγηση

Για την αξιολόγηση διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία. «Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» ξεκαθάρισε η κ. Κεραμέως, σύμφωνα με το skai.gr. 

Μίλησε για αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. «Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικοί μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» είπε. «Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεραμέως: Χρόνος στα πανεπιστήμια για να σκεφτούν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

MUST READ

Κεραμέως: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να πατάξουμε κάθε θύλακα φασισμού μέσα στα σχολεία