«Άδειασμα» Μπορέλ στη Γαλλία για τα υποβρύχια - «Λογική η απόφαση της Αυστραλίας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άδειασμα» Μπορέλ στη Γαλλία για τα υποβρύχια - «Λογική η απόφαση της Αυστραλίας»
«Η Αυστραλία αποφάσισε να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία της με αυτούς που έκρινε πως τη συμφέρει καλύτερα» είπε ο επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Την απόφαση της Αυστραλίας για την ακύρωση της συμφωνίας αγοράς των υποβρυχίων από τη Γαλλία, στο πλαίσιο της AUKUS, δικαιολόγησε ο επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως δήλωσε ο Ισπανός αξιωματούχος από τη Μαδρίτη, «η Αυστραλία αποφάσισε να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία της με αυτούς που έκρινε πως τη συμφέρει καλύτερα. Ήταν μια δικαιολογημένη απόφαση» δήλωσε ο Μπορέλ.

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο Μπορέλ είχε δηλώσει πως «τα πρόσφατα γεγονότα μάς υπενθύμισαν για άλλη μια φορά την ανάγκη για προώθηση της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ και την ανάπτυξη επειγόντως της ικανότητας για δράση. Πρέπει να το εξηγήσουμε καλύτερα στους εταίρους και τους συμμάχους μας. Θα παρουσιάσω ένα προσχέδιο της Στρατηγικής Πυξίδας τον Νοέμβριο. Θα προτείνω να ενισχύσουμε τη συλλογική μας δέσμευση στη διαχείριση κρίσεων της ΕΕ και να ενισχύσουμε τα όργανα και τους μηχανισμούς της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider