Κεραμέως: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεραμέως: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος
Σχετικά με τα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν μόνο με δια ζώσης εκπαίδευση.

Για τα πρωτόκολλα που θα τεθούν σε ισχύ στα σχολεία αλλά και για τη λειτουργία των πανεπιστημίων μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πως αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα σχολεία αλλά και όλες οι εκπαιδευτικές δομές δια ζώσης.

Η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είναι αρνητική, ξεκαθάρισε η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός τόνισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος:« Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν ράπιντ τεστ δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον σελφ. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη».

Κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα, βάσει τις εισηγήσεις των ειδικών, δήλωσε η κα Κεραμέως

Παράλληλα η υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος».

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν μόνο με δια ζώσης εκπαίδευση. Στις αίθουσες θα έχουν πρόσβαση φοιτητές και εκπαιδευτικοι που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοιποιητικά νόσησης. Για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσει η υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού τεστ με τα δικά τους έξοδα. Δεν προβλέπεται εκπαίδευση εξ αποστάσεως, τόνισε η Υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider