ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπ. Υγείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπ. Υγείας
Κεντρικά γραφεία ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας προανήγγειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώτα Πούλου.

Την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, που περιλαμβάνει ανάθεση υπηρεσιών του ΕΣΥ σε τρίτους -όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- προανήγγειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώτα Πούλου, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής επί του μεταναστευτικού νομοσχεδίου.

Η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, προβλέπει -μεταξύ άλλων - την παράταση μετακινήσεων του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού) έως 31 Δεκεμβρίου 2021, τη δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού προσωπικού από τις δομές αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας και ρυθμίζει τη δυνατότητα των διοικήσεων των δομών υγείας να προβαίνουν στην κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν από τη θέση σε αναστολή καθηκόντων.

Όπως είπε η κ. Πούλου, οι διατάξεις της τροπολογίας παραδίδουν νευραλγικές υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στους ιδιώτες. Σύμφωνα με τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Μιχαηλίδη, πρόκειται για τη δυνατότητα συμβάσεων με ιδιωτικές υπηρεσίες παροχής διοικητικών υπηρεσιών αλλά και συμβάσεων με ιδιωτικά εργαστήρια, καθώς και τη συνεργασία με ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider