Επικοινωνία των ηγετών των G7 για το Αφγανιστάν την Τρίτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία των ηγετών των G7 για το Αφγανιστάν την Τρίτη
Μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά από την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από το καθεστώς των Ταλιμπάν, θα τεθούν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που θα έχουν οι ηγέτες των κρατών της G7 την ερχόμενη Τρίτη, 24 Αυγούστου.

Η συζήτηση θα γίνε μετά από σχετική πρωτοβουλία του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ώστε να εξεταστεί η αντιμετώπιση της ομάδας των 7 ισχυρότερων κρατών του κόσμου στο ζήτημα της απομάκρυνσης των ξένων πολιτών από την Καμπούλ.

Υπενθυμίζεται πως η ηγεσία των ΗΠΑ έχει ορίσει την 31 Αυγούστου ως οριστική μέρα αποχώρησης του προσωπικού της από το Αφγανιστάν, με ολοένα και περισσότερους αξιωματούχους τις τελευταίες μέρες να αντιδρούν στο πλάνο της Ουάσινγκτον, ζητώντας παράταση της προθεσμίας.

«Είναι κρίσιμο η διεθνής κοινότητα να εργαστεί μαζί για την ασφάλεια των εκκενώσεων, την αποτροπή μια ανθρωπιστικής κρίσης και τη στήριξη των Αφγανών πολιτών για τα όσα κέρδισαν τα τελευταία 20 χρόνια» ανέφερε ο Τζόνσον με ανάρτηση του στο Twitter.

Μια συνεδρίαση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών των G7 διεξήχθη την Πέμπτη. Μετά το τέλος της, οι υπουργοί κάλεσαν τους Ταλιμπάν να εγγυηθούν την «ασφάλεια» των ξένων και των Αφγανών που θέλουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι G7 ζητούν διεθνή, κοινή αποστολή για την κρίση στο Αφγανιστάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider