ΗΠΑ και Γερμανία ζητούν από τους πολίτες να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ και Γερμανία ζητούν από τους πολίτες να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν
Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν σήμερα την έδρα της αστυνομίας της Χεράτ, τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Αφγανιστάν, χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση.

Μήνυμα προς τους πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στο Αφγανιστάν για να εγκαταλείψουν τη χώρα απέστειλε η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ, εν μέσω της επέκτασης των δυνάμεων των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Σημειώνεται πως οι Ταλιμπάν κατέλαβαν σήμερα την έδρα της αστυνομίας της Χεράτ, τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Αφγανιστάν, στη δυτική πλευρά της χώρας, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, διευκρινίζοντας ότι οι αντάρτες ύψωσαν τη σημαία τους πάνω από το κτίριο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, οι Ταλιμπάν δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση από την πλευρά των αφγανικών δυνάμεων. Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπροσωπος των ανταρτών, δήλωσε μέσω Twitter ότι "ο εχθρός τραπηκε σε φυγή... Δεκάδες στρατιωτικά οχήματα, όπλα και πολεμοφόδια έπεσαν στα χέρια" των Ταλιμπάν.

Εντολής εκκένωσης και από τη Γερμανία

Η Γερμανία κάλεσε επίσης σήμερα τους πολίτες της να φύγουν όσο το δυνατόν νωρίτερα από το Αφγανιστάν με τις προγραμματισμένες πτήσεις λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας.

"Οι Γερμανοί πολίτες που βρίσκονται στη χώρα καλούνται με τον πιο έντονο τρόπο να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες για να φύγουν με τις προγραμματισμένες πτήσεις το νωρίτερο δυνατόν", αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας απέρριψε τη Δευτέρα τις εκκλήσεις προς το Βερολίνο να σταλούν στρατιώτες πίσω στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της Κουντούζ, της πόλης στην οποία είχαν αναπτυχθεί γερμανικά στρατεύματα επί μια δεκαετία.

Η Γερμανία είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν μετά τις ΗΠΑ και έχασε περισσότερους στρατιώτες στη μάχη στην Κουντούζ από οπουδήποτε αλλού μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αφγανιστάν: Αίτημα στη Ρωσία για αγορά στρατιωτικών ελικοπτέρων λόγω των Ταλιμπάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider