Κεραμέως: Όλα ανοιχτά για το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεραμέως: Όλα ανοιχτά για το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων
H υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από το Σεπτέμβριο στη δια ζώσης εκπαίδευση», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, αναφερόμενη στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευση.

Για το λόγο αυτό, εξήγησε, συζητούνται με τους ειδικούς τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν. «Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο. Υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Σχετικά με το «άνοιγμα» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η υπουργός δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές, ως προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων, επισημαίνοντας πως το υπουργείο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμού των εφήβων, που άνοιξε από χθες.

Για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, «ωστόσο δεν φτάνει, χρειαζόμαστε κι άλλους εμβολιασμούς» τόνισε.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είπε ότι φέτος έχουμε 9.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι, που κρίθηκε ότι δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να συμπληρώσουν μηχανογραφικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.