Σταϊκούρας για Ε65: Έργο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας, μηδενίζει την απομόνωση κρίσιμων περιοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας για Ε65: Έργο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας, μηδενίζει την απομόνωση κρίσιμων περιοχών
«Τα σημερινά εγκαίνια του έργου πιστοποιούν τη βούληση, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης για τη διαμόρφωση των όρων προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης», σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Έργο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας χαρακτήρισε το νότιο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, δηλαδή το τμήμα του δρόμου Ε65 από την ένωσή του με τον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Θεσσαλονίκης έως τον Κόμβο Ξυνιάδας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως μηδενίζει την απομόνωση κρίσιμων περιοχών του ελλαδικού χώρου, φέρνοντάς τες, με ασφάλεια και ταχύτητα, στον λοιπό χώρο.

«Μια οδική υποδομή κομβικής σημασίας, που αλλάζει τις κλίμακες του χώρου και του χρόνου για την κοινωνική και οικονομική ζωή στην Κεντρική Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, αλλά και ευρύτερα, σε όλη την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι ο Ε65 θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για τη γεωργική και την κτηνοτροφική παραγωγή, τη μεταποίηση, τη βιομηχανική παραγωγή και τις υπηρεσίες. Το έργο αυτό θα δημιουργήσει πολλές νέες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή του όσο, κυρίως, κατά τη λειτουργία του», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ΥΠΟΙΚ υπενθύμισε ότι ο Ε65 σχεδιάσθηκε, υπεγράφη η πρώτη σύμβαση παραχώρησης, έγιναν πρόδρομες εργασίες και άρχισε η κατασκευή του την περίοδο 2005-2009, από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο, με τις περιοριστικές πολιτικές που ξεκίνησαν το 2010, οι εργασίες διεκόπησαν.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, το 2013, επαναδιαπραγματεύθηκε τη σύμβαση παραχώρησης. Τότε επιλέχθηκε να προχωρήσει το πιο ώριμο από πλευράς απαλλοτριώσεων τμήμα, αυτό το οποίο συνδέει την Ξυνιάδα με τα Τρίκαλα. Από τις αρχές του 2015, το έργο συνεχίστηκε με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Το ανωτέρω τμήμα παραδόθηκε τα Χριστούγεννα του 2017, και στις αρχές του 2019, ξεκίνησαν οι εργασίες για το νότιο κομμάτι, που ενώνει την πόλη της Λαμίας με την Ξυνιάδα», πρόσθεσε.

«Τα σημερινά εγκαίνια του έργου πιστοποιούν τη βούληση, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης για τη διαμόρφωση των όρων προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης, ισόρροπα, σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας. Προς αυτό το στόχο προχωρούμε όλοι μαζί, αταλάντευτα, συνεκτικά, συντονισμένα, αποτελεσματικά και δίκαια», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε πλήρη κυκλοφορία 14,26 χλμ. του Νότιου Τμήματος του Ε65

Εγκαίνια σήμερα για τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65

gazzetta
gazzetta reader insider insider