Ελλάδα
17-06-2021 | 08:24

Πανηγυρική παρουσίαση του «Ελλάδα 2.0» από Πρωθυπουργό και Φον ντερ Λάιεν στην Αρχαία Αγορά

Μαρία Νταλιάνη
Μοιράσου το
Πανηγυρική παρουσίαση του «Ελλάδα 2.0» από Πρωθυπουργό και Φον ντερ Λάιεν στην Αρχαία Αγορά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε μια ιδιαίτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, την Αρχαία Αγορά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσουν σήμερα το πρωί τις δράσεις του «Ελλάδα 2.0», ένα από τα πρώτα που ενέκρινε ήδη η ΕΕ.

Η εκδήλωση θα είναι λαμπρή, σε έναν χώρο ιδιαίτερα συμβολικό, καθώς εκεί, είχε λάβει χώρα η τελετή υπογραφής διεύρυνσης της ΕΕ με δέκα νέα κράτη μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, επί Κώστα Σημίτη το 2003. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβούν το πρωί στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Ένα τεχνικό πρόβλημα με την πτήση της Προέδρου της Κομισιόν υποχρέωσε σε μικρή αλλαγή του προγράμματος της καθώς επρόκειτο να φτάσει χθες το βράδυ από Μαδρίτη στην Αθήνα, και έτσι δεν θα γίνει τελικά το πρόγευμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καθυστέρηση. 

Στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς θα παρουσιαστούν μέσω συνδέσεων με διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα ακολουθήσει συζήτηση του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολίτες.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:

- Η δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

- Η δράση των Αναδασώσεων από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

- Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. 

- Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. 

- Η δράση της Αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.  

-Η δράση της Αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. 

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και η Ομάδα Διοίκησης του προγράμματος «Ελλάδα 2.0».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.