Αίρονται οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις Αμερικανών τουριστών στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αίρονται οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις Αμερικανών τουριστών στην ΕΕ
διαβατήριο
Η Πορτογαλία έχει προτείνει να μεταφερθούν στη «λευκή λίστα», πέρα από τις ΗΠΑ, σειρά άλλων χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία και το Χονγκ Κονγκ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να προχωρήσει στην άρση των περιορισμών για τις μετακινήσεις τουριστών από τις ΗΠΑ στην ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, που επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους της Κομισιόν.

Η μεταφορά των Αμερικανών πολιτών στη «λευκή λίστα» της ΕΕ αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα την Τετάρτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η Πορτογαλία, που έχει την κυλιόμενη προεδρία της Ένωσης, έχει προτείνει να μεταφερθούν στη «λευκή λίστα», πέρα από τις ΗΠΑ, οι Αλβανία, Χονγκ Κονγκ, Λίβανος, Μακάο, Βόρεια Μακεδονία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και Ταιβάν.

Η έγκριση της πορτογαλικής προεδρίας αναμένεται να περάσει, εκτός εάν κράτη-μέλη της ΕΕ εκφράζουν επιφυλάξεις για κάποια από τις παραπάνω χώρες.

Σημειώνεται πως οι αρχές των ΗΠΑ διατηρούν μέχρι νεωτέρας τους περιορισμούς για τη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών επί αμερικανικού εδάφους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού την ερχόμενη εβδομάδα, στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες, με στόχο «την πλήρη επιστροφή στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών μόλις το επιτρέψει η υγειονομική κατάσταση», όπως αναφέρεται σε προσχέδιο δήλωσης εν όψει της Συνόδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βρετανία παρατείνει για 1 μήνα τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider