Πολιτική | Διεθνή
14-06-2021 | 22:50

Μπάιντεν για Ερντογάν: Θα κάνουμε αληθινή πρόοδο με την Τουρκία

Newsroom
Μοιράσου το
Μπάιντεν για Ερντογάν: Θα κάνουμε αληθινή πρόοδο με την Τουρκία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε μια «θετική και παραγωγική» συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, Ταγίπ Ερντογάν, όπως είπε ο ηγέτης των ΗΠΑ μετά από τη Σύνοδο Κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Μπάιντεν δήλωσε πως είχε μια γόνιμη επαφή με τον Ερντογάν, τα περισσότερα θέματα της οποίας θα μείνουν μεταξύ τους, όπως είπε ο ίδιος ο Μπάιντεν.

Από σήμερα, Μπάιντεν και Ερντογάν θα εργαστούν για να πετύχουν τους στόχους της συμφωνίας στην οποία συμφώνησαν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει πως «είμαι αισιόδοξος για το ότι μπορούμε να κάνουμε πραγματική πρόοδο με την Τουρκία».

Νωρίτερα και από την πλευρά του, ο Ερντογάν ανέφερε πως συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο το ζήτημα παραλαβής των ρωσικών S-400 από την Τουρκία, θέμα το οποίο έχει φέρει μεγάλη ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.

Πάνω σε αυτό, ο Ερντογάν δήλωσε πως η συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του ήταν «παραγωγική και ειλικρινής» και πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ που να μην μπορεί να επιλυθεί».

Ακόμα, ο Ερντογάν ανέφερε πως μαζί με τον Μπάιντεν συζήτησαν ευρύτερα θέματα περιφερειακής σημασίας. 

«Με τον κ. Μπάιντεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις διαφορετικές απόψεις μας, αλλά και τα κοινά σημεία, στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε. Μιλήσαμε για πιθανά βήματα που μπορούμε να κάνουμε σε ζητήματα οικονομίας και μηχανισμούς που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε. Ήταν μία σοβαρή συνάντηση με σκοπό την επέκταση της συνεργασίας μας, καθώς υπάρχουν πολλά περιθώρια για αυτό» είπε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμα για τις  εξελίξεις στη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.