Διεθνή
04-06-2021 | 21:03

Μπάιντεν: «Το σχέδιό μας αποδίδει» για τις νέες θέσεις εργασίας

Newsroom
Μοιράσου το
Μπάιντεν: «Το σχέδιό μας αποδίδει» για τις νέες θέσεις εργασίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Απόδειξη» ότι το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνηης αποδίδει, χαρακτήρισε τη σταθερή αύξηση των θέσεων εργασίας και η μείωση της ανεργίας, ο Τζο Μπάιντεν.

Αναφερόμενος στα στοιχεία για την απασχόληση τον Μάιο στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή, ο Μπάιντεν δήλωσε «Καμία από αυτές τις επιτυχίες δεν είναι τυχαία» και απέδωσε τα εύσημα στον αμερικανικό λαό.

Ενώ τόνισε ότι «οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην τολμηρή δράση που αναλάβαμε με το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης», σύμφωνα με το CNBC.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 559.000 από 278.000 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 610.000 νέες θέσεις.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας για τον Απρίλιο αναθεωρήθηκε ανοδικά, από τις 266.000 στην αρχική μέτρηση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 5,8% τον Μάιο από 6,1% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ένα ποσοστό στο 5,9%.

Φωτογραφία @Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Κάτω των προσδοκιών η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Μάιο