Στάινμαϊερ: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σήμα επανεκκίνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάινμαϊερ: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σήμα επανεκκίνησης
Ο Στάινμαϊερ επαίνεσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα 750 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ έκανε σήμερα έκκληση για επανεκκίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού κατά την συνάντησή του με τον Αυστριακό ομόλογό του. Αδιέξοδο οι εθνικές εσωστρέφειες, η Ευρώπη τα κατάφερε τελικά, τόνισε ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

«Η Ευρώπη, για την οποία συχνά μιλάμε άσχημα ελαφρά τη καρδία, έπειτα από κάποια εθνικά αντανακλαστικά στην αρχή της κρίσης, έδειξε πραγματικά αξιοσημείωτο επίπεδο συνοχής και αλληλεγγύης», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ μετά την συνομιλία του με τον πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Ο Στάινμαϊερ επαίνεσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα 750 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Αυτό είναι ένα σήμα αλληλεγγύης. Χρειαζόμαστε επίσης ένα σήμα επανεκκίνησης στην Ευρώπη για το μέλλον μετά την κρίση της πανδημίας», τόνισε.

Αυτό θα υπάρξει μόνο εάν συνειδητοποιήσουμε περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, αλλά επίσης και τα 27 κράτη μέλη όπως και όλοι οι πολίτες. Η αλλαγή των παγκόσμιων παικτών έχει επιταχυνθεί. Και ο κόσμος απλώς δεν θα περιμένει την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Γερμανός πρόεδρος.

«Με το πρώτο σοκ στην αρχή της πανδημίας, υπήρξαν αυτές οι εθνικές εσωστρέφειες. Ωστόσο, κάθε μέρα που περνούσε, συνειδητοποιούσαμε περισσότερο ότι αυτό ήταν ένα αδιέξοδο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέδειξε τελικά την αποτελεσματικότητά της», τόνισε με τη σειρά του ο Αυστριακός πρόεδρος.

Ο Βαν ντερ Μπέλεν κάλεσε τους πολίτες στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης «να μην επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικώς, αλλά να λένε συγκεκριμένα τις τους δυσαρεστεί».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider