Διεθνή
02-06-2021 | 14:11

Γερμανικές εκλογές: Οι Πράσινοι χάνουν την πρωτιά, σε νέα δημοσκόπηση

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανικές εκλογές: Οι Πράσινοι χάνουν την πρωτιά, σε νέα δημοσκόπηση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι Πράσινοι της Γερμανίας υποχωρούν δημοσκοπικά και στη νέα έρευνα «Trendbarometer» των τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών της χώρας τον Σεπτέμβριο , χάνοντας το προβάδισμα από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) για πρώτη φορά έπειτα από πέντε εβδομάδες.

Τα χριστιανικά κόμματα κερδίζουν μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και φθάνουν το 25%, ενώ οι Πράσινοι χάνουν μία μονάδα και περιορίζονται στο 24%, το οποίο είναι και η χειρότερη επίδοσή τους από τον τέλος Απριλίου.

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και στη μάχη για την τρίτη θέση, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) να εξασφαλίζουν από 14%. Για το FDP αυτό είναι και το καλύτερο ποσοστό από τις εκλογές του 2017. Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), με απώλεια μίας μονάδας πέφτει στο 9% και η Αριστερά παραμένει σταθερή στο 6%.

Εάν αυτές οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνονταν στην κάλπη, θα ήταν εφικτός ένας κυβερνητικός συνασπισμός CDU/CSU - Πρασίνων, ένας συνασπισμός - «φανάρι», μεταξύ Πρασίνων, SPD και FDP και ένας συνασπισμός - «Γερμανία», με CDU/CSU, SPD και FDP.

Στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή καγκελάριου, η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ κερδίζει την εμπιστοσύνη του 24% των ψηφοφόρων, χάνοντας τέσσερις μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα.

Εξακολουθεί όμως να προηγείται του υποψηφίου της Χριστιανικής Ένωσης Άρμιν Λάσετ, ο οποίος κερδίζει μία μονάδα και ανεβαίνει στο 19%.

Ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς παραμένει στο 14%, ενώ το 43% απαντά ότι δεν θεωρεί κανέναν από τους τρεις κατάλληλο για την καγκελαρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.