Το NATO περιορίζει την πρόσβαση Λευκορώσων αξιωματούχων στα κεντρικά του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το NATO περιορίζει την πρόσβαση Λευκορώσων αξιωματούχων στα κεντρικά του
Κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ
Στον απόηχο των αντιδράσεων για το περιστατικό αεροπειρατείας σε πτήση της Ryanair στο Μινσκ.

Την απόφαση να περιορίζει την πρόσβαση που θα έχει στα κεντρικά του NATO η διπλωματική αποστολή της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ, στον απόηχο των αντιδράσεων για το περιστατικό αεροπειρατείας σε πτήση της Ryanair στο Μινσκ.

«Αποφασίσαμε να περιορίσουμε την πρόσβαση της διπλωματικής αποστολή της Λευκορωσίας στα κεντρικά μας γραφεία» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

Το NATO και η Λευκορωσία έχουν επίσημες σχέσεις από το 1992, ενώ η χώρα της Βαλτικής απέκτησε διπλωματική εκπροσώπηση στο NATO το 1998.

«Δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι καλωσορίζουμε την απόφαση από πολλούς συμμάχους του ΝΑΤΟ να επιβάλουν κυρώσεις συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της εισόδου των αερογραμμών της Λευκορωσίας στον εναέριο χώρο τους και καλωσορίζουμε τις αποφάσεις της ΕΕ», υπογράμμισε ο γγ του ΝΑΤΟ και κατέληξε σημειώνοντας ότι «οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αντιδρούν με τρόπο ενωτικό, ξεκάθαρη καταδίκη αλλά επίσης οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ επιβάλλουν κυρώσεις».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα προκαλέσει εντάσεις και αν θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη μεταξύ των Συμμάχων η είδηση σύμφωνα με την οποία η Δανία βοηθούσε την NSA, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι γνωρίζει αυτές τις αναφορές και σημείωσε ότι γνωρίζει επίσης ότι «οι χώρες που εμπλέκονται τώρα εργάζονται για να αποδείξουν τα γεγονότα και να φέρουν όλα τα γεγονότα στο τραπέζι».

«Το ΝΑΤΟ ως οργανισμός δεν εμπλέκεται, δεν εναπόκειται λοιπόν στο ΝΑΤΟ να μπει σε αυτά τα ζητήματα. Περιμένω ότι αυτοί οι Σύμμαχοι οι οποίοι εμπλέκονται θα καθήσουν κάτω και θα βρουν τρόπο να αποδείξουν τα γεγονότα και να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα» επισήμανε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NATO: «Επικίνδυνο περιστατικό» η αεροπειρατεία στη Λευκορωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider