Διεθνή
30-05-2021 | 20:50

Αλλαγή κυβέρνησης στο Ισραήλ μετά από 15 χρόνια - Μπέννετ και Λαπίντ συμφώνησαν σε κυβέρνηση συνασπισμού

Prime Minister Benjamin Netanyahu, left, and opposition party leader Yair Lapid, in Ramat Gan, Israel
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο πολιτικός αντίπαλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ηγέτης του ριζοσπαστικού δεξιού κόμματος Γιαμίνα, Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με στόχο το τέλος της εποχής του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ανακοινώνω ότι θα κάνω τα πάντα για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τον φίλο μου Γιαΐρ Λαπίντ», δήλωσε ο Ναφτάλι Μπένετ.

Ο Γιαΐρ Λαπίντ ηγέτης του κόμματος Γιες Ατίντ (Υπάρχει Μέλλον), ο οποίος έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στις αρχές Μαΐου από τον πρόεδρο της χώρας Ρέουβεν Ρίβλιν, μετά την αποτυχία του Μπενιαμίν Νετανιάχου να σχηματίσει κυβέρνηση, ενέτεινε τις τελευταίες ημέρες τις διαπραγματεύσεις με τα κόμματα του ισραηλινού κοινοβουλίου με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης επί προγράμματος αντι-Νετανιάχου.

Ο Bezalel Smotrich, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος θρησκευτικού σιωνισμού  και στενός συνεργάτης του Νετανιάχου, επιτέθηκε στον Μπέννετ λέγοντας  "σέρνεται πίσω από την Αριστερά και υποστηρίζει τρομοκράτες. Όλα συντονίστηκαν και είχαν προγραμματιστεί. Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της ισραηλινής πολιτικής."

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.