Παπαθανάσης: Εντός Φεβρουαρίου δάνεια σε επιχειρήσεις με την εγγύηση του Δημοσίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης: Εντός Φεβρουαρίου δάνεια σε επιχειρήσεις με την εγγύηση του Δημοσίου

Η κυβέρνηση κατανοεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Εστίασης εξαιτίας της πανδημίας και για τον λόγο αυτό επιδότησε τους εκπροσώπους της με το ποσό του 1,9 δισ. το 2020 ώστε να καλύψει τις απώλειες τους στο μεγαλύτερο μέρος τους, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει μια σειρά μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ισχύ, όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το «πάγωμα» των ενοικίων, η κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους, η επιδότηση για την αγορά θερμαντικών σωμάτων, αλλά και η επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων που έρχεται σε λίγες μέρες.

Εξάλλου, συμπλήρωσε, ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα δοθούν και δάνεια σε επιχειρήσεις μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Σε ότι αφορά το αλαλούμ με το take away, απάντησε ότι διαπιστώθηκε πως θα υπήρχε πρόβλημα με την απαγόρευσή του και για τον λόγο αυτό, παρά τις εισηγήσεις των ειδικών, το μέτρο αποσύρθηκε χωρίς να βεβαιωθούν πρόστιμα, αφού δεν είχε προλάβει να περάσει σε ΦΕΚ για να νομιμοποιηθεί.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μετά τη λήξη της πανδημίας όταν θα υπάρχει μια συνολική εικόνα, να λάβει μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων ανά κλάδο της οικονομίας, ώστε να ενισχύσει αυτούς που θα έχουν πληγεί περισσότερο για να αποφευχθούν τα «λουκέτα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider