Πέτσας για Σύνοδο: Θα κάνει ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός μετά το πέρας των εργασιών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας για Σύνοδο: Θα κάνει ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός μετά το πέρας των εργασιών
«Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα συνεχιστεί η συζήτηση και μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής θα υπάρξει ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό», αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Συνεχίζει και σήμερα, για τέταρτη μέρα, τις εργασίες του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Μια κρίσιμη συνεδρίαση που θα δείξει αν το βήμα της Ευρώπης προς περαιτέρω ολοκλήρωση και εμβάθυνση θα ολοκληρωθεί ή, αντίθετα, θα μείνει μετέωρο. Ελπίζουμε για το πρώτο και εργαζόμαστε για αυτό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα «ο Πρωθυπουργός όλο αυτό το τετραήμερο συμμετείχε ενεργά, όχι μόνο στην Ολομέλεια, αλλά και σε πολλές συσκέψεις στο περιθώριο της Συνόδου, από τις χώρες του Νότου, μέχρι το γκρούπ των λεγόμενων «φειδωλών χωρών». Αναδείχθηκε έτσι, άλλη μια φορά, πόσο πολύτιμη είναι για τη χώρα η ανάκτηση της αξιοπιστίας της. Γεγονός που αξιοποιείται από τον Πρωθυπουργό για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη και ιστορικής σημασίας διαπραγμάτευση».

«Σκοπός των παρεμβάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να συμβάλλει εποικοδομητικά για μια επιτυχή κατάληξη της Συνόδου, ώστε να εγκριθεί το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, προκειμένου οι ευρωπαϊκοί πόροι να επαρκούν για την αντιμετώπιση των αναγκών και των απαιτήσεων των Ευρωπαίων πολιτών. Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα συνεχιστεί η συζήτηση και μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής θα υπάρξει ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό», αποκάλυψε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider