Αναχώρησε για το Βερολίνο ο Μητσοτάκης – Τι προσδοκά από τη συνάντηση με τη Μέρκελ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αναχώρησε για το Βερολίνο ο Μητσοτάκης – Τι προσδοκά από τη συνάντηση με τη Μέρκελ
Η συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 13.00 (ώρα Ελλάδας).

Για το Βερολίνο αναχώρησε σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου αύριο, Πέμπτη, να συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στόχος της επίσκεψης είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η συζήτηση με την κ. Μέρκελ των μεγάλων αναπτυξιακών δράσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030) οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. Και γι’ αυτό, συνεχίζουν οι κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στη γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο και η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, θα αποτελέσουν την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου, με τον πρωθυπουργό να βάζει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία, καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, για αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, έχει ως εξής:

-Στις 11.00 (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

-Στις 13.00 (ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιος ήταν ο Τσάρλι Κερκ

Δημογραφικό: Μόλις το 2,5% των 30άρηδων είναι γονείς - Με εισοδήματα έως 10.000 ευρώ η πλειοψηφία τους

ΕΣΠΑ: Προθεσμία ενός μηνός για επιδοτήσεις 200 εκατ. ευρώ στους μικρομεσαίους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider