Αύριο ανακοινώνεται το νέο πακέτο μέτρων για την οικονομία, ύψους 15 δισ. ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύριο ανακοινώνεται το νέο πακέτο μέτρων για την οικονομία, ύψους 15 δισ. ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο βοήθειας προς εργαζομένους και επιχειρήσεις θα ανέλθει στα 15 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει 3 μεγάλες παραμβάσεις.

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορονοϊό, αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ολοκληρωμένο Σχέδιο της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 10:00 πμ, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο βοήθειας προς εργαζομένους και επιχειρήσεις θα ανέλθει στα 15 δισ. ευρώ.

Το επόμενο στάδιο θα είναι οι στοχευμένες πολιτικές και δράσεις για τον πρωτογενή τομέα, τον τομέα τις ενέργειας, τον τουρισμό, τη ναυτιλία και την ακτοπλοΐα, τα αεροδρόμια και άλλους κλάδους που έχει εντοπιστεί ότι υπάρχουν προβλήματα.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει - μεταξύ άλλων- 3 μεγάλες παρεμβάσεις:

  • Την εφαρμογή της «επιστρεπτέας προκαταβολής» αξίας 1 δισ. ευρώ που θα λάβουν οι επιχειρηματίες. Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσα από ειδική πλατφόρμα η οποία ετοιμάζεται.
  • Την παράταση στον νόμο Κατσέλη {προστασία πρώτης κατοικία} και μετά το τέλος Απριλίου.
  • Την αύξηση του «επιδόματος» των επιστημόνων (ιατρών, δικηγόρων κ.λπ.) από τα 600 ευρώ στα 800 ευρώ που ισχύουν για τους υπόλοιπους επαγγελματίες.

Στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider