Τα αδέρφια Winklevoss εισάγουν δύο νέα κρυπτονομίσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα αδέρφια Winklevoss εισάγουν δύο νέα κρυπτονομίσματα
Η Gemini Trust, το ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων το οποίο ιδρύθηκε από τους Cameron και Tyler Winklevoss έλαβε έγκριση από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία στη Νέα Υόρκη.

Δύο τεχνολογικές επιχειρήσεις έλαβαν την έγκριση στη Νέα Υόρκη για να εισάγουν κρυπτονομίσματα τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με το δολάριο με στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνισμού έναντι των ψηφιακών νομισμάτων Tether και των λεγόμενων σταθερών νομισμάτων ο οποίος θα είναι πιο διαφανής.

Η Gemini Trust, το ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων το οποίο ιδρύθηκε από τους Cameron και Tyler Winklevoss έλαβε έγκριση από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία στη Νέα Υόρκη προκειμένου να λανσάρει το δολάριο Gemini, σύμφωνα με μια ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Ομοίως, η Paxos Trust, μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων η οποία εξυπηρετεί χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς έλαβε άδεια από την ίδια Αρχή για να εισάγει το «Paxos Standard».

Τα δύο νέα κρυπτονομίσματα θα είναι ανταγωνιστικά στα Tether, Dai και άλλα ψηφιακά νομίσματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να ακολουθούν την αξία των παραδοσιακών νομισμάτων με τα οποία είναι συνδεδεμένα. Το Tether έχει αναπτυχθεί με σκοπό να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα αλλά υπάρχουν ενστάσεις για το κατά πόσο υποστηρίζεται από δολάρια όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του.

Το νέο κρυπτονόμισμα θα προσφέρει περισσότερη διαφάνεια στους εν δυνάμει χρήστες του σε σχέση με άλλα νομίσματα όπως ανέφερε ο Tyler από την Gemini. Ο τραπεζικός κολοσσός State Street θα στηρίξει ο κρυπτονόμισμα ανέφερε ο εκπρόσωπός της, Kerri Doherty. H τράπεζα δεν θα λειτουργήσει ως «επίτροπος» για κανένα ψηφιακό asset αλλά το κρυπτονόμισμα και τα αποθεματικά σε δολάρια θα ελέγχονται σε μηνιαία βάση από την εταιρεία BPM η οποία εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, όπως ανέφερε ο Winklevoss.

Θεσμικοί πελάτες έχουν εκφράσει ανησυχίες για την αξιοπιστία και την έλλειψη κανονιστικού πλαισίου για τα σταθερά νομίσματα που είναι διαθέσιμα για αυτούς, ανέφερε ο Winklevoss και πρόσθεσε ότι «τα υπάρχοντα σταθερά νομίσματα δεν ανταποκρίνονταν στις ανάγκες τους και έπρεπε να δημιουργήσουμε άλλα τα οποία θα το έκαναν».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Paxos, Chad Cascarilla, επεσήμανε ότι τα αμερικανικά δολάρια που θα υποστηρίζουν το κρυπτονόμισμα Paxos Standard θα φυλάσσονται σε διάφορες Ομοσπονδιακές Εταιρείες Ασφάλισης Καταθέσεων οι οποίες θα έχουν έδρα στις ΗΠΑ και θα ελέγχονται «από μια μεγάλη εταιρεία ελεγκτών» της οποίας το όνομα παρέλειψε να αναφέρει.

«Το πιο σημαντικό είναι να λύσουμε τα τρέχοντα ζητήματα στο περιβάλλον των κρυπτονομισμάτων. Η δουλειά μας είναι η εμπιστοσύνη», σημείωσε.

Νομίσματα όπως το Tether προορίζονται στο να χρησιμοποιούνται αντί των συμβατικών νομισμάτων και συχνά χρησιμοποιούνται για την πληρωμή χρηματιστηριακών συναλλαγών οι οποίες στερούνται πρόσβασης σε τράπεζες και σε νομίσματα fiat.

Διάφορα θέματα σχετικά με την Tether και την Bitfinex, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια παγκοσμίως που μοιράζονται επίσης την ίδια ομάδα διαχείρισης, έχουν αμαυρώσει τον κόσμο του εικονικού νομίσματος από πέρυσι. Τότε, η Bitfinex έχασε τις επαφές της με τις τράπεζες αλλά εξακολούθησε να λειτουργεί και μέχρι σήμερα η αξία των tether φθάνει τα 2,8 δισ. δολάρια

Η αμερικανική Επιτροπή εμπορίας μελλοντικών εμπορικών συναλλαγών (US Commodity Futures Trading Commission) παρέπεμψε και τις δύο εταιρείες τον Δεκέμβριο, ζητώντας απόδειξη ότι η Tether υποστηρίζεται από αποθεματικά αμερικανικών δολαρίων όπως διατείνεται. Οι Bitfinex και ο Tether που εδρεύουν στις βρετανικές Παρθένες Νήσους δεν έχουν κατηγορηθεί για αδίκημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider